Politika zasebnosti

Spletna stran Fond

To obvestilo o zasebnosti se nanaša na osebne podatke, ki se zbirajo prek spletne strani Fond na naslovu https://fond.si Opisuje naše prakse na področju varovanja osebnih podatkov, da boste seznanjeni z vrsto osebnih podatkov, ki jih zbiramo, uporabljamo, delimo in posredujemo, ter z odločitvami, ki jih lahko sprejmete glede svojih osebnih podatkov.

Zavedamo se, da ste nam s posredovanjem svojih osebnih podatkov naklonili svoje zaupanje. Prizadevamo si ga upravičiti, tako da spoštujemo vašo zasebnost in ščitimo podatke, ki jih obdelujemo.

To politiko varovanja osebnih podatkov je izdalo podjetje Fond d.o.o., Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju: Fond).

Uvod

Z dostopom do spletne strani in njeno uporabo sprejmete in se zavezujete, da boste spoštovali to Politiko zasebnosti ter Pogoje in določila spletne strani. Če ne sprejmete te Politike zasebnosti in Splošnih pogojev, ne dostopajte in/ali uporabljajte spletne strani.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede Splošnih pogojev ali te Politike zasebnosti, še pred uporabo naše spletne strani stopite v stik z nami na naslovu [email protected].

Pomen izrazov

Izrazi, uporabljeni v tej politiki varovanja osebnih podatkov, imajo naslednje pomene:

»Mi« se nanaša na podjetje Fond d.o.o., Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija.

»Spletna stran« pomeni spletne strani, ki jih upravljamo in se nahajajo na naslovu https://fond.si ali drugem naslovu, s katerim ga bomo morda nadomestili.

»Vi« pomeni uporabnika spletne strani.
»Uporabniki« je skupno ime za uporabnike spletne strani.

»Pogodba« Pogodbo sestavljajo dokumenti, opisani v Splošnih pogojih in določilih ter v Politiki zasebnosti.

»Pogoji« ali »pogoji in določila« pomeni te splošne pogoje in določila za uporabo spletne strani.

»Piškotki« pomeni majhne besedilne datoteke, ki jih naša spletna stran naloži na trdi disk vašega računalnika za shranjevanje informacije o vaši uporabniški seji in identifikacijo vašega računalnika.

»Osebni podatki« pomeni podatke, ki jih posredujete sami, kot tudi informacije o vašem vedenju na spletni strani.

“Upravljavec podatkov” pomeni podjetje Fond d.o.o., Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija.

“Obdelovalec podatkov” pomeni fizično ali pravno osebo ali javni organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu podjetja Fond d.o.o., Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija.

“Tretja oseba” je fizična ali pravna oseba ali javni organ, ki ga je podjetje Fond d.o.o., Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija, neposredno pooblastilo za obdelavo osebnih podatkov.

“Privolitev” pomeni katerokoli prostovoljno, specifično, obveščeno in nedvoumno izkazano željo, s katero prek izjave ali jasnega potrditvenega dejanja izrazite strinjanje z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:

  1. Podatki, ki se uporabljajo za vašo osebno identifikacijo: ime, priimek, ime pravne osebe (podjetja), ki ga zastopate
  2. Vaše kontaktne informacije: elektronski naslov, telefonska številka
  3. Podatki o vašem računalniku in povezavi: naslov IP, vrsta brskalnika, naprava
  4. Informacije o tem, kako uporabljate spletno stran: katere strani ste obiskali, koliko časa ste preživeli na spletni strani in dejanja na spletni strani.

Zakaj zbiramo vaše osebne podatke

Odvisno od vaše interakcije s spletno stranjo Fond in njene uporabe, bomo vaše osebne podatke uporabili in obdelovali v naslednje namene:

Kakšna je pravna podlaga za obdelavo

Pravna podlaga, ki nam dovoljuje obdelavo vaših osebnih podatkov, je odvisna tudi od namena, za katerega se obdelujejo podatki.

Osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitih interesov v skladu z GDPR, da bi vam zagotovili informacije ali storitve, ki ste jih zahtevali od nas, da bi izboljšali svoje storitve, da bi zagotovili pravilno delovanje svojega poslovanja, kot je na primer pridobivanje novih poslovnih priložnosti, vzpostavitev in/ali vzdrževanje dobrih poslovnih odnosov in izvedbo prodajnih ali trženjskih aktivnosti. Osebne podatke lahko obdelujemo zaradi interesov drugih tretjih oseb in/ali interesov tretjih oseb, kot so pravni razlogi, poslovni razlogi, varnostni ali trženjski razlogi in zagotavljanje varnosti informacij.

V skladu z GDPR podatke obdelujemo tudi na podlagi vaše privolitve v povezavi s svojimi trženjskimi aktivnostmi, ko na primer sprejmete uporabo piškotkov na spletni strani ali pa nam prek spletnega obrazca pošljete svoje kontaktne informacije.

Kako ščitimo vaše osebne podatke

Da bi vaše osebne podatke varujemo pred nepooblaščenim dostopom ali vdorom, uporabljamo elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe v skladu s tehnološkim razvojem in pravnimi zahtevami glede varovanja podatkov. Ti zaščitni ukrepi vključujejo vpeljavo določenih tehnologij in postopkov, ki so zasnovani za zaščito vaše zasebnosti, kot so varni strežniki, požarne pregrade in šifriranje SSL.

S kom bomo izmenjavali vaše podatke

Sprejeli smo potrebne ukrepe, s katerimi zagotavljamo, da do vaših osebnih podatkov dostopa samo pooblaščeno osebje pri izpolnjevanju namenov, za katere smo zbrali vaše osebne podatke. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo:

Prenos osebnih podatkov izven EU/EGP

Vaše osebne podatke lahko prenesemo prejemnikom, ki se nahajajo izven EU/EGP (tretje države), torej svojim povezanim podjetjem in obdelovalcem podatkov, če je to potrebno za izpolnitev vaših naročil, če to zahteva zakonodaja, če ste nam za to podali svojo privolitev ali če se obdelava izvaja v kontekstu naročene obdelave podatkov. Tovrstne prenose izvajamo v skladu z naslednjimi zaščitnimi ukrepi:

V teh primerih bomo naredili vse, da bi zagotovili, da bodo vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni, kar vključuje uporabo standardnih pogodbenih klavzul ki jih Evropska komisija potrdila za prenos podatkov v države, ki niso opredeljene kot države z ustrezno ravnijo zaščite. Standardne pogodbene klavzule so na voljo v različnih jezikih na tej
povezavi: http://eur-lex.europa.eu/legal- content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087. Če potrebujete več informacij o uporabi standardnih pogodbenih klavzul, nam pišite na naslov [email protected].

Koliko časa shranjujemo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo shranili za obdobje, ki je razumno potrebno, da izpolnimo namene, zaradi katerih smo jih zbrali ali prejeli, ali za zagotavljanje skladnosti z veljavnimi zakonskimi zahtevami. V primerih, kjer je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov vaša privolitev, bomo podatke hranili, dokler privolitve ne prekličete ali dokler ni izpolnjen namen, za katerega so bile informacije zagotovljene.

Vaše pravice

Če želite uveljavljati svoje pravice, nam lahko pošljete e-poštno sporočilo na
naslov [email protected] in nas obvestite o razlogu za vašo zahtevo in pravico, ki jo želite uveljaviti. Ne glede na namen obdelave vaših osebnih podatkov ali pravno podlago za tovrstno obdelavo, imate naslednje pravice:

Pravica do dostopa – pravico imate od našega podjetja zahtevati kopije osebnih podatkov o vas, ki jih imamo. Za to storitev vam lahko zaračunamo majhno pristojbino.

Pravica do popravka – pravico imate od našega podjetja zahtevati, da popravi informacije, za katere menite, da niso točne. Prav tako imate pravico od našega podjetja zahtevati, da dopolni podatke, za katere menite, da so nepopolni. Prosimo, ne pozabite, da ste odgovorni za točnost in ažurnost informacij, ki nam jih posredujete.

Pravica do izbrisa – od našega podjetja imate pravico zahtevati, da izbriše vaše osebne podatke, če niso več potrebni za namen, za katerega jih moramo obdelovati, ali če nimamo več zakonitega dovoljenja, da jih obdelujemo.

Pravica do omejitve obdelave – pod določenimi pogoji imate pravico, da od našega podjetja zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov.

Pravica do ugovarjanju obdelavi – pod določenimi pogoji imate pravico, da ugovarjate, da naše podjetje obdeluje vaše osebne podatke.

Pravica do prenosljivosti podatkov – ko obdelujemo vaše podatke na podlagi privolitve ali dogovora, ki ste ga sklenili z nami, imate pravico, da od našega podjetja zahtevate, da podatke, ki smo jih zbrali, pošlje drugi organizaciji ali neposredno vam v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, da jih je mogoče neposredno poslati drugemu subjektu.

Pravica do ugovora – ko obdelava vaših podatkov poteka na podlagi naših zakonitih interesov, imate prav tako pravico do ugovora obdelavi vaših podatkov.

Pravica do preklica privolitve – če ste nam dali privolitev, da obdelujemo vaše podatke za katerikoli namen, lahko kadarkoli prekličete svojo privolitev. Če nam pošljete to zahtevo, imamo na voljo en mesec, da vam odgovorimo. Če želite uveljavljati katerokoli od teh pravic, stopite v stik z nami na naslovu: [email protected].

Pritožba regulatornemu organu

Če menite, da smo z vašimi podatki ravnali nepravilno, lahko vložite pritožbo pri odgovornem regulatornem organu za varovanje osebnih podatkov. Seznam evropskih regulatornih organov za varovanje osebnih podatkov se nahaja na
naslovu https://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Piškotki

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran ob obisku shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo. S piškotki vam olajšamo brskanje in uporabo spletne strani Fond. Z uporabo piškotkov lahko zbiramo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran, in o vašem vedenju na spletu. Zbrane informacije lahko vključujejo lokacijo, od kjer uporabnik prihaja, vrsto brskalnika, operacijski sistem, uporabljeni iskalnik in dolžino obiska spletne strani. Da bi lahko sprejeli utemeljeno odločitev glede uporabe piškotkov, smo v nadaljevanju opisali piškotke in druge tehnologije za spremljanje obiskovalcev, ki jih uporabljamo na spletni strani Fond – istočasno podajamo tudi oceno invazivnosti posameznih piškotkov ali tehnologij. Z izjemo piškotkov, ki so namenjeni izključno prenosu sporočil, ali piškotkov, ki so potrebni za zagotavljanje storitev, ki ste jih izrecno zahtevali z uporabo posameznih funkcionalnosti spletne strani Fond, bomo piškotke in druge tehnologije za sledenje uporabnikom uporabljali le na podlagi vaše predhodne privolitve.

V ta namen spletna stran Fond uporablja mehanizem izrecne privolitve, razen če lahko v skladu z veljavno zakonodajo piškotke uporabimo brez vaše privolitve. Ko obiščete platformo, se prikaže sporočilo o uporabi in namenu piškotkov in ponudimo vam možnost, da privolite v uporabo piškotkov ali pa njihovo uporabo zavrnete. Ne glede na to, kako se odločite, morate v obvestilu, ki se pojavi, ustrezno označiti svojo odločitev glede uporabe piškotkov. Tako lahko spletna stran Fond shrani vašo odločitev z namestitvijo ustreznega piškotka.

Vrste piškotkov

Piškotki prve stranke so piškotki, ki jih naloži spletna stran Fond. Beremo jih lahko samo mi. Poleg tega lahko spletna stran Fond uporablja tudi zunanje storitve, ki namestijo lastne piškotke, ki jih imenujemo piškotki tretjih oseb.

Trajni piškotki so piškotki, ki so shranjeni na vašem računalniku in se ne izbrišejo samodejno, ko zaprete brskalnik. Razlikujejo se od piškotkov za posamezne seje, ki se izbrišejo, ko zaprete brskalnik.

Spletna stran Fond uporablja piškotke prve stranke. Gre za piškotke, ki jih namesti in upravlja Fond in ne zunanja organizacija. Kljub temu pa boste za ogled nekaterih naših strani morali sprejeti piškotke zunanjih organizacij.

Za ponovno trženje svojih storitev uporabljamo tehnologijo za ugotavljanje identitete. Če ne želite več prejemati trženjskih sporočil našega podjetja, nam pošljite e-poštno sporočilo na naslov [email protected].

Piškotki prve stranke

Tri vrste piškotkov prve stranke uporabljamo za:

Nastavitve obiskovalca

Te piškotke naložimo mi in tudi beremo jih lahko samo mi. V njih so shranjeni naslednji podatki:

Ime Piškotka
Storitev
Namen
Vrsta piškotka in trajanje

Privolitev

Paket privolitev za piškotke

Shrani vaše nastavitve piškotkov (tako vas ne bomo več spraševali)

Piškotki prve stranke, ki so izbrisani, ko zaprete brskalnik

Zahtevani

Zahtevani piškotki zagotavljajo delovanje spletne strani z omogočanjem osnovnih funkcij, kot so premikanje po strani in dostop do varnih območij spletne strani.

Ime Piškotka
Storitev
Namen
Vrsta piškotka in trajanje


__cfduid

Identificira posamezne odjemalce s skupnim naslovom IP in jih ne sprašuje več

Identificira zaupanja vreden promet

Piškotek prve stranke, 1 leto

Statistika

Lastnikom spletnih strani pomaga razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Piškotki informacije zbirajo in sporočajo anonimno (podatki vas ne identificirajo osebno).

Ime Piškotka
Storitev
Namen
Vrsta piškotka in trajanje_ga

Identificira edinstvene obiskovalce

Za razlikovanje uporabnikov

Piškotek prve stranke, 2 leti

_gat

Omejuje hitrost zahtev

Meri hitrost zahtev

Trajni piškotek prve stranke, 1 leto

_gid

Identificira vedenje edinstvenega
obiskovalca

Spremlja vedenje uporabnika

Trajni piškotek prve stranke, 1 leto

Piškotki tretjih oseb

Nekatere strani prikazujejo vsebine zunanjih ponudnikov, npr. YouTube, Twitter in Google.

Za ogled vsebin teh tretjih oseb morate najprej sprejeti njihove specifične pogoje in določila. To vključuje njihove politike glede piškotkov, nad katerimi nimamo nadzora.

Tretje osebe, ki zagotavljajo vsebino na spletni strani Fond, so :

Kako nadzorovati piškotke

Kot smo pojasnili zgoraj, vam piškotki omogočijo, da kar najbolje izkoristite našo spletno stran. Če se odločite za izklop piškotkov, se lahko zgodi, da določeni deli naše spletne strani ne bodo delovali po pričakovanjih.

Svojo privolitev k uporabi piškotkov ali drugih tehnologij za spremljanje uporabnikov, ki se uporabljajo na spletni strani Fond, lahko kadarkoli prekličete in torej zavrnete nadaljnjo uporabo piškotkov in drugih tehnologij za spremljanje uporabnikov.
Če ne želite prejemati piškotkov, lahko poleg posameznih zavrnitev uporabe, ki smo jih predstavili predhodno, svoj brskalnik nastavite, da ne sprejema piškotkov. Pri tem upoštevajte, da večina brskalnikov nudi različne ravni zaščite zasebnosti, kot je na primer dovoljenje za piškotke prve stranke in blokiranje piškotkov tretjih oseb. Prav tako vas lahko brskalnik opozori vsakič, ko želi spletna stran namestiti piškotek. Upoštevajte, da izklop piškotkov na ta način, preprečuje nameščanje novih piškotkov, ne bo pa preprečil delovanja že nameščenih piškotkov na vaši napravi, razen če preko nastavitev brskalnika izbrišete vse piškotke. Navodila za upravljanje piškotkov v svojem brskalniku lahko poiščete v pomoči za svoj brskalnik ali navodilih za pametni telefon.

Spremembe te politike zasebnosti

To politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Vse spremenjene informacije bodo veljale od datuma, ko jih objavimo na spletni strani Fond ali vam drugače omogočimo dostop do njih.